Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Genoa breekt Juve's zegereek van 329 dagen

zondag 17 maart 2019

Juventus heeft voor het eerst in 329 dagen een wedstrijd verloren in de Serie A. Op bezoek bij Genoa hield coach Massimiliano Allegri een aantal vaste waarde buiten de ploeg en daar maakte Genoa dankbaar gebruik van. De nummer 13 op de ranglijst won met 2-0 en dat was meer dan terecht.

SLAPPE EERSTE HELFT VAN DE KAMPIOEN

De cijfers logen er niet om halverwege de wedstrijd. Genoa ging vol overtuiging de strijd aan en kwam tot 6 doelpogingen, tegenover niet eentje van De Bianconeri. De thuisploeg wist er niet uit te scoren en daardoor hield Juve de schade beperkt. 

JUVE ZET AAN

Na de pauze leek het erop dat de koploper begrepen had dat het meer moest doen om te winnen in Genua. Dat lukte mede door de VAR niet. Genoa had in Stefano Sturaro z'n goudhaantje. Hij viel in en maakte bij de eerste de beste actie de 1-0: 

STURARO SCOORDE PAS 1 KEER IN 29 DUELS VOOR GENOA

OUDE VOS MAAKT HET FEEST COMPLEET

Wie dacht dat Juventus in staat was tot een comeback, kwam bedrogen uit. Het was niet de grootmacht die scoorde, maar de zware underdog. De 35-jarige aanvaller Goran Pandev zorgde ervoor dat hij en z'n club historie schreven door de zegereeks van Juventus te beëindigen  

PANDEV VELT JUVE DEFINITIEF