Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Opening in Bahrein is voor Ferrari, Max vijf

vrijdag 29 maart 2019

De Ferrari's hebben de teleurstelling over het openingsweekend in Australië een beetje kunnen wegspoelen in Bahrein. Uiteraard zegt het nog weinig over de snelheid in kwalificatie en race, maar bij de eerste vrije training voor de plaatselijke grand prix waren Charles Leclerc en Sebastian Vettel met afstand de snelsten. Valtteri Bottas eindigde op een krappe seconde als nummer 3, Max Verstappen klokte de vijfde tijd.

LECLERC PAKT DE SESSIE
Ferrari-rookie Leclerc mocht met 1.30,354 als snelste van de ochtend de pitbox opzoeken. Hij was op de rode softbanden 0,263 seconden dan zijn teammaat Vettel. Verstappen worstelde vroeg in de training met onderstuur, maar zette wel als eerste een snelle ronde neer: 

Dat de tijden nog een flink stuk naar beneden kunnen, lijkt duidelijk. Vorig jaar reed Vettel met 1.27,958 naar pole position en de verwachting is dat het dit jaar sneller moet kunnen. Ook al omdat twee weken in Australië sneller werd gereden dan in 2018. 

Lance Stroll miste een groot deel van de training na een glijpartij met zijn Racing Point. Hij kwam achterstevoren tegen de boarding aan en moest zijn wagen laten nakijken. Hij kwam uiteindelijk wél weer de baan op en wist zich uiteindelijk nog boven de hekkensluitende Williams-wagens te zetten. 

Het uitstapje van Stroll