Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Vettel ondanks foutje snelste, concurrenten ver weg

vrijdag 29 maart 2019

Ook bij de tweede vrije training voor de Grand Prix van Bahrein heeft Ferrari de dienst uitgemaakt. Sebastian Vettel was dit keer fractioneel sneller dan Charles Leclerc. Daarachter volgde Mercedes op ruime afstand en Max Verstappen moest genoegen nemen met een zesde plek. Het enige schoonheidsfoutje voor de Scuderia was een spin van Vettel in zijn long run.

AANVANKELIJK NOG WEINIG VERSCHIL
Aanvankelijk zaten de drie topteams nog dicht bij elkaar. Bij de eerste stint op de gele banden zat alles binnen een halve seconde. Valtteri Bottas deed het met 1.30,124 zelfs als snelste. Max reed weliswaar de snelste tweede sector van allemaal, maar strandde op 0,171 van de Mercedes-Fin en ook net achter Leclerc en Lewis Hamilton op P4.

FERRARI DRAAIT GAS OPEN
Na een half uur waagde Ferrari zich aan twee kwalificatie-runs op softs en verpulverden ze de snelste tijden tot dan toe. De 1.28,846 van Sebastian Vettel kon (ondanks een fout bij het uikomen van de laatste bocht) alleen worden benaderd door zijn teammaat Leclerc. Hamilton (+0,6) en Bottas (+0,7) kwamen in hun enige poging niet in de beurt. Ook afgaande op de long runs op softs en mediums lijkt Ferrari in Bahrein voorlopig een klasse apart. 

Verstappen strandde door met name een matige eerste sector in zijn snelle run nog achter de Renault van Nico Hülkenberg als zesde. Max' teamgenoot Pierre Gasly bleef op P12 nog verder verwijderd van de kop.