Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Drama Leclerc in Bahrein, Max mokkend vierde

zondag 31 maart 2019

Drama Leclerc in Bahrein, Max mokkend vierde

Charles Leclerc leek in Bahrein bijna 48 ronden op weg naar een eclatante eerste grand prix-zege. De raceleider had een ruime buffer naar Lewis Hamilton toen de motor van de Ferrari plots veel vermogen verloor. De gebroken Monegask zag ook de veel verder achterop geslagen Valtteri Bottas passeren en was ook kansloos geweest op Max Verstappen, maar dankzij een late safety car redde hij zijn podium.

MAX KANSLOOS, MAAR TOCH BIJNA PODIUM
Verstappen leek zich op eigen kracht geen moment te kunnen mengen in de strijd om de podiumplaatsen. Ook na de switch van softs naar mediums kon zijn Red Bull het tempo van de Mercedessen en zeker de Ferrari's niet volgen. Dat hij toch nog heel dicht in de buurt van het podium kwam, had hij te danken aan de rampspoed bij Ferrari.

Die begon bij Sebastian Vettel. De Duitser vergaloppeerde zich in gevecht met Hamilton en kwam achterstevoren op de baan terecht. Bovendien sleet Seb een enorme flatspot op zijn achterband en door de daaropvolgende trillingen vloog ook nog eens zijn voorvleugel eraf. Na een lange pitstop kwam hij pas ver achter Verstappen terug de baan op:

ZEKERE WINST LECLERC IN ROOK OP
Daarna begon het drama Leclerc. De jonge Monegask had na een mislukte start zijn pole postion niet kunnen verzilveren, maar knokte zich in rap tempo weer terug naar de kop. In ronde 5 had hij zijn teamgenoot Vettel alweer te pakken en in het vervolg bouwde Leclerc zijn leiding soeverein uit. In ronde 47 van de 57 besloot zijn Ferrari anders en ineens was zijn eerste racewinst vervlogen.

Met een gebrek aan vermogen verloor Leclerc ruim 5 seconden per ronde en als eerste kwam Hamilton haast verontschuldigend voorbij. Ook Bottas was al gepasseerd toen twee kapotte Renaults een onverwachte reddingsboei boden. Nico Hülkenberg én Daniel Ricciardo gaven binnen drie bochten van elkaar de geest en dus kwam in ronde 55 de safety car de baan op en die bleef tot het vallen van de vlag.