Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Luiten houdt niveau vast in San Antonio

zondag 7 april 2019

Luiten houdt niveau vast in San Antonio

Joost Luiten heeft door een stabiele derde ronde weinig plaatsen moeten afstaan op het sterk bezette Texas Open. De Nederlander liep de baan in San Antonio in 70 slagen (-2). De 33-jarige Rotterdammer zakte van de 36ste naar de 40ste plaats in de stand van het toernooi uit de PGA.

De eerste dag ging Luiten nog rond in 72 slagen. In de tweede ronde bleef hij drie slagen onder het baangemiddelde. Een dag later begon hij met een double bogey. Luiten herstelde zich volgens door twee birdies en een eagle te noteren.

Kim Si-woon zag zijn leidende positie bedreigd worden. Na twee keer 66 slagen liep de Zuid-Koreaan de derde ronde in 69 slagen. Si-woon staat nu op -15, de Canadese nummer twee Corey Conners volgt op 14 slagen onder par.

Het toernooi geldt als voorbereiding op de US Masters in Augusta, de eerste major van dit seizoen die volgende week gehouden wordt in de staat Georgia. Luiten is daar hoogstwaarschijnlijk niet van de partij. Hij staat met plaats 67 op de wereldranglijst te laag. Alleen de top 50-spelers van de wereld zijn rechtstreeks toegelaten.