Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Luiten sluit af in mineur in Texas

maandag 8 april 2019

Luiten sluit af in mineur in Texas

Joost Luiten heeft het Texas Open in mineur afgesloten. De 33-jarige Rotterdammer had voor zijn vierde ronde 76 slagen nodig. Daarmee bleef hij 4 slagen boven het baangemiddelde (par). Met een totaal van 287 slagen zakte Luiten naar de 63ste plaats in de eindstand.

Luiten begon teleurstellend aan zijn laatste ronde. Hij liet een bogey, een triple-bogey en opnieuw een bogey noteren op zijn eerste drie holes. Daarna produceerde Luiten nog wel drie birdies, maar ook nog twee bogeys. 'Dit was niet de zondag waarop ik had gehoopt', liet hij weten. 'Ik had een slechte start en kon ook daarna geen moment in mijn spel komen.'

De eindzege ging naar de Canadees Corey Conners, die met een sterke slotronde van 66 slagen, inclusief tien birdies, naar de eerste plaats in het eindklassement klom. De nummer 196 van de wereldranglijst eindigde de vierdaagse met een totaal van 268 slagen. Voor de 27-jarige Conners was het zijn eerste titel op de PGA Tour. Hij plaatste zich met zijn eindzege in Texas voor de Masters, die donderdag in Augusta begint.