Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Schema: F1 GP China live op Ziggo Sport

donderdag 11 april 2019

Schema: F1 GP China live op Ziggo Sport

De Formule 1 maakt zich op voor de duizendste grand prix die meetelt voor het wereldkampioenschap. Het jubileum wordt komende weekeinde gevierd op het circuit van Shanghai, waar de Grand Prix van China wordt verreden. Bij Ziggo Sport zit jij uiteraard weer op de eerste rij!

UITZENDSCHEMA ZIGGO SPORT

Alles live op Ziggo Sport (kanaal 14) & Ziggo Sport Select

Live kijken? Check hier alle Ziggo Sport-producten op een rijtje!

Houd ook onze TwitterFacebook en Instagram in de gaten voor de vetste foto's en video's over F1!


DUIZENDSTE GP

Het Britse circuit Silverstone was op 13 mei 1950 gastheer van de eerste grand prix in de Formule 1 die deel uitmaakte van het wereldkampioenschap. De Italiaan Guiseppe Farina won in een Alfa Romeo. Er waren toen al 200.000 toeschouwers, onder wie koning George VI.

Lewis Hamilton was de laatste winnaar; de vijfvoudig wereldkampioen zegevierde eerder deze maand in zijn Mercedes in de 999e race, de GP van Bahrein.

Statistici zijn het er overigens niet allemaal mee eens dat China daadwerkelijk de duizendste grand prix is. Sommigen beschouwen de Hongaar Ferenc Szisz als de eerste winnaar van een grand prix. Dat was in 1906 in Le Mans. De Grand Prix van Monaco bestaat ook al veel langer. De eerste race in het prinsdom was in 1929.

THROWBACK 2018

Wat gebeurde er vorig jaar ook alweer in China? Check het in de highlights:

Samenvatting Grand Prix China 2018