Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ferrari snel in gezapige China-training, Max 4

vrijdag 12 april 2019

Ferrari heeft in de eerste vrije training voor de Grand Prix van China meteen een stempel gedrukt. Op een hardere band dan de concurrenten van Mercedes en Red Bull reed Sebastian Vettel naar de snelste 1.33,911 van de ochtend. Verstappen bleef met een vierde stek in de buurt en zag zijn teamgenoot Pierre Gasly pas terug op P7 en op een ruime seconde van de Limburger.

INLEIDENDE BESCHIETINGEN MERCEDES
Na de inleidende beschietingen van de eerste 40 minuten had Verstappen alleen nog maar op de hardste compound gereden. Daarmee bleef hij goed in de buurt van de op softs genoteerde toptijd van dat moment van Hamilton. Op slechts 0,275 seconden zocht Verstappen als nummer 4 de pit weer op. 

VERSTAPPEN BLIJFT VIER OP ROOD
Na de verplichte pauze halverwege liet Ferrari voor het eerst wat zijn snelheid op dit circuit zien. Vettel reed op mediums naar 1.33,911 en daarop beet de concurrentie zich voorlopig stuk. Hamilton kwam met de rode band het dichtst bij op 0,207 terwijl Max op dezelfde softs 0,423 seconden prijs gaf. Max' teamgenoot Pierre Gasly is nog steeds zoekende. Hij gaf in zijn RB15 liefst 1, 596 seconden toe.

Max in actie

Langere stints dan zes opeenvolgende ronden vielen er in Shanghai vanochtend nog niet te noteren, maar Antonio Giovinazzi maakte het wat dat betreft het bontst. De Italiaan kende problemen met zijn Alfa Romeo en kon de gehele training zelfs geen tijd klokken.