Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Koekpa en DeChambeau leiders in Masters

vrijdag 12 april 2019

Koekpa en DeChambeau leiders in Masters

Twee Amerikaanse golfers delen de koppositie na de eerste ronde van The Masters. Brooks Koepka en Bryson DeChambeau noteerden 66 slagen, zes onder par, op de Augusta National in de Amerikaanse staat Georgia.

Routinier Phil Mickelson kwam binnen in 67 slagen, één achter het leidende duo, en staat derde. Wereldranglijstaanvoerder Dustin Johnson en Ian Poulter zijn met 68 slagen de nummers vier in de tussenstand van het eerste majortoernooi in dit jaar.

Koepka won vorig jaar al twee majors, de US Open en het PGA Championship. Hij maakte op de tweede negen holes een serie van vijf birdies op zes holes. DeChambeau deed niet voor hem onder met een reeks van zes birdies op de laatste zeven holes, hoewel hij tussendoor een bogey moest toestaan.

De 48-jarige Mickelson wil proberen de oudste winnaar van de Masters te worden. Hij zou dan legende Jack Nicklaus voorbijstreven, die in 1986 op 46-jarige leeftijd de Masters voor de zesde keer won.

In het veld van dit jaar ook weer Tiger Woods. De viervoudig winnaar had wat moeite met putten op de eerste holes, maar leverde uiteindelijk een redelijke score af van 70 slagen (-2), goed voor de gedeelde elfde plaats.

De Amerikaan Patrick Reed, die vorig jaar het beroemde groene jasje mocht aantrekken als beloning voor de eindzege in de Masters, beleefde een stroeve start met 73 slagen (+1). Hij staat daarmee 44e na de eerste ronde.