Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Max in spoor Bottas en Vettel, problemen Leclerc

vrijdag 12 april 2019

Max Verstappen heeft zich bij de tweede vrije training voor de Grand Prix van China dicht in het spoor van de beste Ferrari en de beste Mercedes weten te plaatsen. De Nederlander reed achter sessieleider Valtteri Bottas en Sebastian Vettel naar de derde tijd op 0,221 seconden. Voor Charles Leclerc waren er andermaal problemen met zijn Ferrari Hij miste een groot deel van de training.


GASLY WEER NIET OP TEMPO

Waar Max een tevreden en rustige indruk maakte op de baan en op de radio naar zijn team, zo moeizaam verliep de training van zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly. De Fransman krijgt de gang maar niet in zijn RB15 en eindigde ook nu weer ver (0,904 seconden) achter zijn teammaat op P10.

LECLERC IN DE GARAGE
Bij Leclerc waren er problemen met het koelsysteem van zijn Ferrari, maar de Scuderia liet al tijdens de training weten dat het zich geen zorgen maakte over de rest van het weekend. Feit is wel dat de Monegask het laatste uur van de middagsessie aan zich voorbij moest laten gaan en daardoor geen tijd had voor long runs.

In die long runs maakte Verstappen eveneens een prima indruk. Hij kon daarin op basis van wat we kunnen zien de snelheid van Mercedes op zijn minst evenaren en ook vergeleken met Vettel's tijden op dezelfde compound bleef Max dicht in de buurt.