Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Rojiblancos winnen hete strijd om Sevilla

zaterdag 13 april 2019

De derby van Sevilla lijkt nooit teleur te stellen. Ook zéker vandaag niet. In een kolken Estadio Rámon Sánchez Pizjuán vlogen de prachtige doelpunten je om de oren. De meeste waren voor thuisploeg Sevilla, dat buurman Betis met 3-2 versloeg.

Het eerste wapenfeit was ook voor de gastheren. In de 26ste minuut werkte Munir El Haddadi een prachtige voorzet van Pablo Sarabia binnen.

VERDIENDE GELIJKMAKER

Erg verdiend was die voorsprong niet te noemen. Real Betis was eigenlijk beter in het hol van de leeuw. Het creëerde meer en betere kansen. 10 minuten na rust was het dan eindelijk raak voor Los Verdiblancos. Giovani Lo Celso was het eindstation van een fijne aanval.

SEVILLA SLAAT METEEN WEER TOE

Toch is het niet altijd gerechtigheid dat overwint. Betis was nog amper klaar met juichen toen de bal er aan de andere kant alweer in lag. Ook Sevilla zette een geweldige aanval op, met uiteindelijk Sarabia die op atletische wijze afrondde.

En Sevilla ging door. Wéér een paar minuten later tekende Franco Vázquez voor de 3-1. Ook het doelpunt van de Argentijnse middenvelder was van grote schoonheid.

TOCH NOG SPANNEND?

Wie dacht dat de wedstrijd daarna gespeeld was, kwam bedrogen uit. 8 minuten voor tijd maakte Cristian Tello het weer spannend. Volledig in de geest van de wedstrijd was dat met een doelpunt om je vingers bij af te likken.

Het bleef bij 3-2 en dat betekent dat Sevilla belangrijke punten pakt voor de strijd om de Champions League-tickets. Los Rojiblancos maken in ieder geval voor eventjes een sprongetje naar plek 4. Betis had met een overwinning naar een plek kunnen stijgen die recht geeft op Europa League-voetbal, maar blijft nu steken op plek 9.