Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Benzema redt punt voor Real Madrid

dinsdag 16 april 2019

Estadio Municipal de Butarque van Leganés bleek dit seizoen een vrijwel onneembare vesting en dat ondervond ook Real Madrid vanavond aan den lijve. Jonathan Silva schoot de thuisploeg kort voor rust op voorsprong, maar zag zijn doelpunt door Karim Benzema weer onschadelijk gemaakt worden. Door het gelijkspel hebben de Madrilenen de kans laten liggen om in te lopen op koploper Barcelona.

Tot dusver wisten alleen Villarreal en Girona met drie punten uit Butarque te vertrekken en dus wist de formatie van Zinedine Zidane wat hen te wachten stond. Het compact spelende Leganes maakte het De Koninklijke vanaf het begin moeilijk en kwam kort voor rust na een verre ingooi voor de voeten van linksback Jonathan Silva, die het leer vervolgens fraai achter Keylor Navas schoot.

LEGANES KOMT OP VOORSPRONG

Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo is Karim Benzema volledig opgeleefd en dit onderstreepte de Fransman ook vanavond weer. In twee instanties schoot hij zijn ploeg weer naast de De Komkommertelers. Leganes zag in de slotfase nog een doelpunt afgekeurd worden, maar kwam verder niet meer in de problemen.

BENZEMA STRIKES AGAIN