Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Champions League-avond vol klasse en spanning

dinsdag 16 april 2019

Champions League-avond vol klasse en spanning

Er kan vanavond nog van alles gebeuren in de twee duels om een plek in de halve finale van de Champions League. Ajax speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Juventus en moet dus in ieder geval scoren in Turijn. Barcelona won bij Manchester United met 1-0 en heeft genoeg aan een gelijkspel in Camp Nou.

STUNTPLOEG AJAX MAAKT INDRUK OP HET HOOGSTE NIVEAU

FRAAIE TRIP MET GEWELDIGE RESULTATEN

De reis door Europa bevalt de Amsterdammers heel goed dit seizoen. De voorrondes overleefden ze en in de groepsfase bleef de ploeg van Erik ten Hag ongeslagen. Real Madrid won in de Johan Cruijff Arena in de heenwedstrijd, maar moest in Bernabéu diep buigen voor de artiesten van Ajax, die de winnaar van de laatste drie Champions League-finales een pak slaag gaven én uitschakelden.

Juventus stond de laatste vier jaar twee keer in de eindstrijd om de Cup met de Grote Oren, maar verloor die beide. In Amsterdam slaagde de Italiaanse veelvraat er niet een ruime zege mee te nemen naar Turijn. De veerkracht en klasse van de Ajacieden hielden het duel tergend spannend. In eigen huis waant Juve zich nog niet veilig en ook Ajax weet dat het opnieuw het beste in zichzelf naar boven moet halen.

BARCELONA MET BEETJE VET OP DE BOTTEN

De toekomstige werkgever van Frenkie de Jong, heeft iets meer marge op een plek bij de laatste vier. De goal op Old Trafford is er eentje die van groot belang kan zijn. Manchester United put moed uit de comeback tegen Paris Saint-Germain. De Fransen wonnen in Engeland met 2-0, maar de 3-1 zege van United in Parijs, was alsnog genoeg om mee te blijven doen.

CIJFERS OM BANG VAN TE WORDEN

  • Barcelona is in 39 van de 41 keer dat ze begonnen met een overwinning, ook doorgegaan. De laatste keer dat dat niet lukte was in 1980/81 tegen FC Köln.  
  • De laatste 30 thuiswedstrijden in de Champions League bleven de Catalanen ongeslagen. Die reeks van 27 zeges en 3 gelijke spelen is een record.
  • Bovendien slaagde geen enkele tegenstander in deze reeks meer dat 1 keer te scoren in Camp Nou. 

MESSI ♥ ENGELSE TEGENSTANDERS

  • Lionel Messi is het meest trefzeker in de Champions League als hij Engelse ploegen tegenover zich heeft.
  • De Argentijn scoorde 22 keer in 31 Champions League-duels met Engelse opponenten, en ook dat is een record.
  • Manchester United slaagde er op eigen bodem niet in ook maar 1 doelpoging binnen de palen te krijgen tegen Barcelona.

DE SAMENVATTING VAN UNITED- BARÇA  


Met Ziggo Sport hoef je niets te missen van de Champions League-ontknopingen. Dinsdagavond zie je Barcelona - Manchester United op Ziggo Sport kanaal 14 en Juventus - Ajax op Ziggo Sport Voetbal en via Ziggo Sport Totaal Go