Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ajax verovert harten media na uitschakeling Juve

woensdag 17 april 2019

Ajax verovert harten media na uitschakeling Juve

‘De kleinkinderen van Cruijff verleiden Europa’ zo luidt de titel op de voorpagina van het Franse blad L’Équipe. Na het sterke optreden van Ajax in Italië spreken alle media vol lof over de ploeg van Erik Ten Hag.

Op de cover van veel buitenlandse bladen pronkt het hoofd van Matthijs de Ligt, die donderdagavond voor het winnende doelpunt tekende in Turijn. ‘Een jonge tiener die het Juventus van Ronaldo verslaat in de kwartfinale van de Champions League’ is onder andere een quote die Sport360 gebruikt op de voorpagina.

Naast verschillende kranten werden de Amsterdammers ook op Twitter veel geprezen door voetballers en sportbladen. Zo kwamen er felicitaties vanuit Carles Puyol en aanvaller Antione Griezmann.

Zelfs oud-Juventus speler Alessandro Del Piero was onder de indruk van het spel van Ajax. Hij prijst vooral de werklust en het technisch verfijnde voetbal. ‘Buitengewoon, en dat al op zo’n jonge leeftijd’ voegt de Italiaan eraan toe.


Wie in de halve eindstrijd van de Champions League de tegenstander van Ajax gaat worden, laat nog even op zich wachten. Woensdagavond spelen Manchester City en Tottenham de laatste kwartfinale. De winnaar van dat duel zal het opnemen tegen de ploeg van Erik ten Hag. De wedstrijd Tussen City en Tottenham is vanaf 20:55 te zien op Ziggo Sport Voetbal.