Formule 1 volgend jaar nog in São Paulo

zaterdag 11 mei 2019

Formule 1 volgend jaar nog in São Paulo

De Formule 1 wil graag weer een keer Rio de Janeiro aandoen. Maar de Grand Prix van Brazilië wordt volgend jaar nog in São Paulo verreden. Dat benadrukte commercieel directeur Sean Bratches van de populaire racecompetitie in Barcelona, waar zondag de GP van Spanje op het programma staat. 'We moeten alle contracten namelijk respecteren', zei hij

Bratches reageerde op uitlatingen van president Jair Bolsonaro van Brazilië, die afgelopen week verklaarde dat Formule 1 naar Rio de Janeiro verhuist. 'Daar komt een nieuw circuit te liggen, dat de naam van de verongelukte racelegende Ayrton Senna gaat dragen. 'Het kost de publieke schatkist niets, de bouw wordt volledig met privégeld gefinancierd', benadrukte de president. De Braziliaanse GP werd in de jaren 80 ook in Rio de Janeiro gehouden.

Sinds 1990 komt de Formule 1 ieder jaar naar het Autódromo José Carlos Pace, beter bekend als Interlagos, het circuit in São Paulo. Het contract tussen de organisatie van de Formule 1 en het circuit loopt pas aan het einde van volgend jaar af.