Lewis nu beste in Mercedes-feestje, Max podium

zondag 12 mei 2019

Lewis nu beste in Mercedes-feestje, Max podium

En dat is vijf voor Mercedes! Ook bij de Grand Prix van Spanje kwam er geen einde aan de alleenheerschappij van De Zilverpijlen. Lewis Hamilton ging dit keer als eerste over de streep en zijn van pole gestarte teammaat Valtteri Bottas zat daar vlak achter. Max Verstappen hield knap de beide Ferrari's achter zich en mocht als derde mee het podium op.

De wat rommelige start leverde uiteindelijk geen grote slachtoffers op: Sebastian Vettel kwam het beste van zijn plek en ging neus aan neus met Bottas en Hamilton de eerste bocht in. Daarbij verremde de Duitser zich. Hij reed vervolgens Verstappen én Charles Leclerc voor de voeten en vooral zijn Ferrari-collega had daar last van:

Hamilton was spekkoper en pakte de leiding af van Bottas. Getweeën reden ze vervolgens weg bij Verstappen en de rest. Leclerc verloor kostbare tijd achter zijn met een flatspot rijdende teamgenoot en mocht Vettel pas na 10 ronden pushen voorbij. Toen had Max al een comfortabel gat geslagen naar de Monegask. Bij de eerste pitstops veranderde daar niks aan. 

 

Lance en Norris in de clinch

Pas na een crash van Lando Norris en Lance Stroll kwam er weer wat leven in de brouwerij. De safety car bracht het veld weer bij elkaar en dus konden we ons opmaken voor een sprintrace in de laatste 14 ronden. Die spanning was ook snel weer weg: Hamilton reed onmiddellijk weg en Verstappen kon ook Bottas niet bedreigen. De Limburger zelf hield Vettel knap van zich af bij de herstart en reed naar zijn tweede podium dit seizoen.