Brighton & Hove Albion stuurt trainer weg

maandag 13 mei 2019

Brighton & Hove Albion stuurt trainer weg

Brighton & Hove Albion heeft manager Chris Hughton ontslagen. De 60-jarige trainer moet vertrekken na een tegenvallend seizoen, waarin de club zich met moeite wist te handhaven in de hoogste afdeling. Hughton, die in 2014 op oudejaarsdag werd aangesteld, had de Seagulls in 2017 voor het eerst in de clubhistorie naar de Premier League geleid.

In het eerste seizoen in de Premier League eindigde Brighton op de vijftiende plaats. Dit voetbaljaar zakte de ploeg van Hughton na een aardige start steeds verder weg. De blauw-witte formatie zag de degradatiestreep de afgelopen weken steeds dichterbij komen. Brighton & Hove Albion eindigde als zeventiende, met twee punten meer dan Cardiff City dat degradeerde.

'Het is tijd om iets te veranderen', zei voorzitter Tony Bloom. 'Chris heeft het de afgelopen 4,5 jaar geweldig gedaan. Dit is een van de moeilijkste beslissingen die ik als voorzitter van deze club heb moeten nemen. Maar als ik zie hoe we de tweede seizoenshelft hebben geworsteld, moet ik dit wel doen.'