Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Derby naar Wembley na spektakelstuk in Leeds

woensdag 15 mei 2019

Aanvallend voetbal, kolderieke fouten en een paar rode kaarten. Reclame voor het Championship dus, tussen Leeds United en Derby County. . In een waar spektakelstuk op Elland Road trok Derby aan het langste eind. De bezoekers wonnen met 4-2 en spelen de finale om promotie op Wembley.

De heenwedstrijd in Derby was een prooi voor Leeds, dat met een 1-0 voorsprong aan het duel van vanavond begon. Uitdoelpunten tellen in deze Play Offs niet zwaarder, dus er kon een open wedstrijd gespeeld worden. 

En zo geschiedde. Leeds voerde voor rust de boventoon, maar scoorde slechts eenmaal, via Stuart Dallas. Na rust zat niet lang niet iedereen op zijn juiste stoeltje, toen de bal al in het netje lag. Jack Marriott was de doelpuntenmaker: 

En of het nog niet genoeg was, maakte Mason Mount er een minuut later 1-2 van. Uitdoelpunten tellen in deze Play Offs niet zwaarder, dus het spel lag vanaf nu helemaal open. Binnen een kwartier na rust had Derby County de wedstrijd totaal omgedraaid. Harry Wilson maakte de 1-3 vanaf elf meter. 

 

De neutrale toeschouwer kreeg absoluut waar voor zijn geld vanavond. Kort na de ogenschijnlijke nekslag van Wilson maakte Dallas zijn tweede van de avond en bracht Leeds weer terug naar een uitslag die recht op verlenging zou geven. 

Het ticket voor Wembley ging alsnog naar Frank Lampard en zijn ploeg. Vlak voor tijd besliste Jack Marriott het tweeluik na, hij bepaalde de eindstand op 2-4. Derby neemt het op Wembley op tegen Aston Villa.