Bucks winnen eerste duel met Raptors

donderdag 16 mei 2019

De basketballers van Milwaukee Bucks hebben het eerste duel met Toronto Raptors in de finale van de Eastern Conference gewonnen. Voor eigen publiek zegevierde de ploeg uit Milwaukee met 108-100. Met Brook Lopez (29 punten, 11 rebounds) en Giannis Antetokounmpo (24 punten, 14 rebounds) hadden de Bucks twee uitblinkers.

The Raptors hadden zondag op spectaculaire wijze de finale in het oosten bereikt. Dankzij een zogeheten 'buzzer beater' in de laatste seconde van Kawhi Leonard won de Canadese formatie de beslissende zevende wedstrijd tegen Philadelphia 76ers.

The Bucks waren juist heel soepel en snel door de eerste twee rondes van de play-offs gekomen. De best presterende ploeg uit de reguliere competitie verloor pas één duel. Toch hadden The Bucks het woensdagavond heel lastig met The Raptors, die het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong stonden, met dertien punten als grootste marge.

De thuisclub kwam in het laatste kwart op stoom, maar keek met 2,5 minuut op de klok toch nog tegen een achterstand aan. Vooral dankzij twee scores van Lopez trokken The Bucks de eerste wedstrijd in de best-of-sevenserie alsnog naar zich toe.