Warriors comeback komt net op tijd

vrijdag 17 mei 2019

Golden State Warriors heeft in de finale van de Western Conference tegen Portland Trail Blazers ook de tweede wedstrijd uit de best-of-sevenserie gewonnen. De regerend kampioen van de NBA keek voor eigen publiek een groot deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan, maar trok in de laatste 2 minuten alsnog de winst naar zich toe met 114-111.

The Warriors hadden de eerste wedstrijd, ook thuis, al omgezet in een klinkende zege van 116-94. Zonder de nog altijd geblesseerde Kevin Durant (kuit) had de titelhouder uit Californië het lastig. Portland Trail Blazers bouwde een voorsprong op van maximaal 17 punten, maar aan de hand van Stephen Curry knokten de Warriors zich terug.

Curry kwam tot 37 punten, Klay Thompson droeg 24 punten bij en Draymond Green was met 16 punten en 10 rebounds eveneens van waarde. De westelijke finale gaat verder in Portland, met wedstrijden op zaterdag en maandag. Durant moet het derde en vierde duel zeker ook overslaan. Mocht de serie dan nog niet beslist zijn, kan hij mogelijk in wedstrijd vijf wel zijn rentree maken.