Luiten overleeft maar net schifting op US PGA

zaterdag 18 mei 2019

Luiten overleeft maar net schifting op US PGA

Joost Luiten heeft op het nippertje de cut gehaald bij zijn eerste major van dit jaar. De Nederlandse golfer noteerde in de tweede ronde, net als donderdag, 72 slagen in het US PGA Championship in Bethpage, nabij New York.

Zijn score van 144 (+4) slagen na twee ronden volstond precies om ook in het weekend in actie te mogen komen. Door zijn score staat hij halverwege wel in de achterhoede op de gedeelde 69e plaats.

Met een bal in het water en een double bogey tot gevolg op de voorlaatste hole dreigde het nog mis te gaan voor Luiten. Maar door een birdie op de laatste hole kreeg Luiten toch toegang tot de laatste twee rondes.

De Amerikaan Brooks Koepka is met 12 onder par vooralsnog ongenaakbaar. Halverwege staat de drievoudig majorwinnaar maar liefst zeven slagen voor op zijn landgenoot Jordan Spieth en de Australiër Adam Scott.

Tiger Woods miste de cut op een slag. Het Amerikaanse golficoon, vorige maand winnaar van de Masters, had duidelijk zijn week niet op de lastige golfbaan in Bethpage. Naast Woods misten ook toppers als Jon Rahm, Sergio Garcia, Bubba Watson en Ian Poulter het weekend.