Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Schema: F1 GP Monaco live op Ziggo Sport

woensdag 22 mei 2019

Schema: F1 GP Monaco live op Ziggo Sport

De straten van Monte Carlo zijn weer omgetoverd naar het Circuit van Monaco voor de grand prix in de Formule 1! Van donderdag tot en met zondag geniet je op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Totaal van het racespektakel op het prinsdom.

VRIJE TRAININGEN OP DONDERDAG!

Let goed op: het raceweekend begint in Monaco traditiegetrouw een dagje eerder dan bij andere grand prixs. De eerste en tweede vrije training worden al op donderdag verreden in plaats van de vrijdag! Vrijdag is een rustdag, de derde vrije training en kwalificatie staan gewoon op de zaterdag gepland.

OVERLIJDEN NIKI LAUDA

Bij de Grand Prix van Monaco zal er worden stil gestaan bij het overlijden van racelegende Niki Lauda. De drievoudig wereldkampioen overleed in de nacht van maandag op dinsdag. De F1-wereld reageerde geschokt.

KANSEN VOOR RED BULL?

Afgelopen jaar toonde Red Bull zijn vleugels in Monaco. Max Verstappen was snel in de vrije trainingen, maar door een crash in VT3, miste hij de kwalificatie en moest hij op zondag vanaf de laatste stek aan een inhaalrace beginnen. Het leverde de Nederlander uiteindelijk de negende plaats op. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo reed vanaf pole position naar de overwinning.

Samenvatting GP van Monaco 2018

Ricciardo lijkt bij voorbaat al kansloos om zijn kunststukje van vorig jaar te herhalen. De Australiër stapte in de winter over naar Renault, waarmee hij tot dusver slechts één keer in de punten finishte: in China werd hij zevende. 

Maar Max Verstappen ruikt wellicht een kansje om na de twee derde plaatsen en drie vierde plaatsen eerder dit seizoen eindelijk mee te kunnen doen om de overwinning. Het circuit van Monaco zou Red Bull goed moeten liggen, maar de vraag blijft: is Mercedes te kloppen?


Live kijken? Check hier alle Ziggo Sport-producten op een rijtje!

Houd ook onze TwitterFacebook en Instagram in de gaten voor de vetste foto's en video's over F1!