Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Ferrari maakt er potje van, Hamilton naar pole

zaterdag 25 mei 2019

Voor Charlec Leclerc is de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco uitgelopen op een fiasco. Ferrari hield de Monegask aan het einde van Q1 binnen, omdat het dacht dat de buit binnen was. Nota bene teamgenoot Sebastian Vettel duwde Leclerc vervolgens naar de zestiende plek en dus uit de kwalificatie. Lewis Hamilton pakte pole, Max Verstappen start morgen vanaf P3.

Vettel leek juist de grote verliezer te worden. De Duitser van Ferrari moest vlak voor het einde van Q1 met schade aan zijn bolide naar binnen. Net op tijd was hij weer op de baan om toch nog voor een verbetering te gaan. Dat lukte, maar daar werd zijn teamgenoot Leclerc het slachtoffer van. Ferrari gokte erop dat de tijd van de thuisrijdende Monegask wel goed genoeg zou zijn. Niet dus. Leclerc bleef vol ongeloof achter.

Hamilton pakte voor het eerst sinds de Grand Prix van Australië weer eens pole position. En daar was hij maar wat blij mee. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas staat morgen naast hem op de eerste startrij. Max Verstappen haalde zijn eerste top 3 van het jaar in een kwalificatie.