Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Engeland na penalty's langs Zwitserland

zondag 9 juni 2019

Engeland na penalty's langs Zwitserland

De bronzen plak in de Nations League is ten prooi gevallen aan Engeland. In een bij vlagen slaapverwekkende wedstrijd in Guimaraes stond er na 120 minuten nog altijd 0-0 op het scorebord en waren beide landen veroordeeld tot het nemen van strafschoppen. Bij een stand van 6-5 zag Josip Drmić zijn strafschop gekeerd worden door Jordan Pickford.

Voor beide ploegen stond er vrijwel niets meer op het spel en dat was direct zichtbaar. Bondscoach Gareth Southgate van Engeland stuurde ten opzichte van het duel met Oranje liefst zeven andere spelers het veld in en ook bij de Zwiters waren er enkele mutaties. Het grootste gevaar in het eerste bedrijf kwam van Raheem Sterling, maar de captain had het vizier niet op scherp staan. Ook Harry Kane en Dele Alli waren dichtbij een treffer.

Kort voor het verstrijken van de officiele speeltijd schoot invaller Callum Wilson zijn land op voorsprong, maar na ingrijpen van de VAR werd zijn treffer toch afgekeurd. Ook in de verlening was Engeland het meest dichtbij toen Raheem Sterling zijn vrije trap op de lat uiteen zag spatten. In de daarop volgende strafschoppenserie ging het lang gelijk op tot Pickford reddend optreedde. 

PICKFORD SCHIET ZIJN LAND TE HULP