Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Stewards pakken racewinst van Vettel af

zondag 9 juni 2019

Stewards pakken racewinst van Vettel af

Sebastian Vettel is weliswaar als eerste de lijn gepasseerd bij de Grand Prix van Canada, maar de overwinning ging ook in de zevende race gewoon weer naar een Mercedes. Lewis Hamilton kreeg de winst in de schoot geworpen na een discutabele 5-seconden tijdstraf voor de Duitser van Ferrari. Hij zou onveilig teruggekomen zijn op de baan na een remfout. Max Verstappen eindigde op ruim 1 minuut als vijfde.

Vettel reed probleemloos aan de leiding toen hij in de 48ste ronde plots de controle over zijn wagen verloor en in even in het gras terecht kwam. Hij kon de boel redden, maar sloot in de ogen van de stewards de deur te bruusk voor de vlak achter hem rijdende Hamilton. Oordeel zelf of dat terecht is: 

Dat Vettel het er niet mee eens was, bleek ook na het vallen van de vlag nog. Het begon met een overduidelijke boordradio, daarna weigerde hij zijn Ferrari op de juiste plek voor de podiumceremonie te zetten, maar de kers op de taart van de protestactie was ongetwijfeld deze wisseltruc:

Ver daarachter moest Verstappen genoegen nemen met P5. De Nederlander was na een mislukte kwalificatie als negende gestart en kon nooit meedoen om de bovenste plaatsen. Inhaalmanoeuvres op Lando Norris en in de slotfase op de Renaults van Nico Hülkenberg en oud-teammaat Daniel Ricciardo gaven toch nog wat kleur aan de race van de Limburger: