Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Guedes schiet Portugal naar Nations League-winst

zondag 9 juni 2019

Guedes schiet Portugal naar Nations League-winst

De allereerste editie van de Nations League is ten prooi gevallen aan regerend Europees Kampioen Portugal. Een doelpunt van Goncalo Guedes bleek genoeg om het Nederlands elftal over de knie te krijgen.

In Porto was het vanaf het begin het thuisland dat de overhand dat, al leidde dat niet direct tot grote kansen. Aan de andere kant kon Oranje daar niets tegenover stellen. De ploeg van Ronald Koeman kreeg het zelfs voor elkaar om geen enkele doelpoging te produceren. 

Na het inbrengen van Donny van de Beek in de tweede helft leek Nederland het heft wat meer in handen te krijgen, maar juist op dat moment sloegen de Portugezen keihard toe. Via Raphael Guerreiro belandde de bal voor de voeten van Guedes. De Valencia-aanvaller dacht geen moment na en schoot het leer achter Jasper Cillessen. 

 GUEDES SCHIET MET SCHERP

In de slotfase kwam Luuk de Jong als stormram in de ploeg en was Oranje via Memphis nog dicht bij de gelijkmaker en een eventuele verlening. Zover kwam het niet en dus kroont Portugal zich tot de eerste winnaar van de Nations League.