Real Madrid haalt 'Japanse Messi'

vrijdag 14 juni 2019

Real Madrid haalt 'Japanse Messi'

Real Madrid heeft de komst van het 18-jarige talent Takefusa Kubo bevestigd. De aanvallende middenvelder, wiens bijnaam de Japanse Messi' luidt, stond ook in de belangstelling van FC Barcelona en tekent een langdurig contract in Madrid. 'We hebben een van de meest veelbelovende wereldtalenten in huis gehaald', meldt Real Madrid.

Op de website van Los Merengues  wordt Kubo beschreven als een 'excellente technicus met een groot inzicht', daarnaast heeft hij scorend vermogen en een dribbel die lijkt op die van sterspeler Lionel Messi. Kubo speelde ooit in 'La Masia', de jeugdacademie van Barcelona. Vanwege een berisping en een transferban van de Spaanse voetbalbond moest het Japanse talent weg bij Barcelona.

Terug in Japan brak Kubo door bij FC Tokio. De laatste vier wedstrijden maakte hij vier doelpunten. Vorige week maakte de 18-jarige middenvelder zijn debuut in het nationale Japanse elftal. Het is de bedoeling dat Kubo in eerste instantie aansluit bij Real Madrid Castilla, het beloftenteam van Real.