Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Querrey kan niet stunten tegen Nadal

woensdag 10 juli 2019

Querrey kan niet stunten tegen Nadal

Tennisser Sam Querrey heeft in de kwartfinales van Wimbledon niet opnieuw voor een stunt kunnen zorgen. De 31-jarige Amerikaan wist het Rafael Nadal niet al te moeilijk te maken: 7-5 6-2 6-2.

De als derde geplaatste Spanjaard had nog iets goed te maken tegen Querrey. In de laatste ontmoeting, in de finale van het hardcourttoernooi in Acapulco in 2017, verloor Nadal in twee sets. De stand in de onderlinge duels is nu 5-1.

Querrey was met een verrassing begonnen aan Wimbledon. Hij versloeg in de eerste ronde de als vijfde geplaatste Oostenrijker Dominic Thiem. Daarna won hij ook van de Rus Andrei Roeblev, de Australiër John Millman en de Amerikaan Tennys Sandgren. Tegen Nadal kon hij echter niet op. De tweevoudige kampioen haalde voor de zevende keer de laatste vier in Londen.

Nadal treft in de halve finales in de Zwitser Roger Federer een oude bekende. Het wordt de veertigste partij tussen de twee grootheden in het tennis. Nadal leidt in de onderlinge duels met 24-15, maar hij speelt liever op gravel dan op gras.