Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Gasly opent snelste op Silverstone, Max derde

vrijdag 12 juli 2019

Pierre Gasly heeft na weken van Red Bull-rampspoed in ieder geval een klein succesje geboekt. De Franse teamgenoot van Max Verstappen was het snelste van iedereen bij de eerste vrije training voor de Britse Grand Prix. Bij het sluiten van de sessie passeerde hij met 1.27,173 Valtteri Bottas voor P1. Verstappen sloot de training op een vochtig Silverstone als nummer 3 af.

REGEN ONDERBREEKT SESSIE
Halverwege de training kwam er wat miezerregen naar beneden en daarmee namen de uitstapjes buiten de dit jaar opnieuw geasfalteerde baan ook toe. Lewis Hamilton en Verstappen kwamen in het gras terecht en dat was het signaal voor de meeste teams de pit weer op te zoeken. 

Het buitje bleek gelukkig van korte duur en dus kelderden de tijden in de slotfase nog. Met name de Red Bulls maakten gebruik van het laatste kwartier om nog wat cleane en snellere rondes op softs neer te zetten. Max snelste tijd van 1.28,009 bracht hem tot P3 op 0,836 seconden van de sessieleider.Opvallend genoeg was Gasly aanzienlijk rapper.

Mercedes en Ferrari hielden zich in het laatste deel van de training overigens niet meer bezig met snelle rondes, maar concentreerden zich op langere racesimulaties. 

KIMI EN GROSJEAN GEPARKEERD
De schlemiel van de sessie was zonder twijfel Romain Grosjean. De Fransman zorgde voor een virtual safety car door de voorvleugel van zijn Haas er al in de pitstraat af te rijden: 

Kimi Raikkonen zorgde zelfs voor een kortstondige code rood, maar de Fin was zonder schuld. De motor van zijn Alfa Romeo gaf midden in een snelle ronde de geest: