Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Luiten redt het niet in Schots Open

vrijdag 12 juli 2019

Luiten redt het niet in Schots Open

Joost Luiten heeft zijn sterke opening in het Schots Open geen vervolg kunnen geven. Nederlands beste golfer was na een tweede ronde van 71 slagen zelfs uitgeschakeld. Zijn totaalscore van 4 onder par was niet voldoende om in het toptoernooi van de Europese Tour te blijven.

De cut lag op de banen van The Renaissance Club in North Berwick op 6 onder par, dus Luiten maakte twee slagen te veel. Hij liep een zeer wisselvallige ronde, waarin hij vijf birdies maakte, maar ook vijf bogeys. Luiten kan zich nu gaan opmaken voor het 148e Brits Open, de major die dit jaar wordt afgewerkt op de Royal Portrush in Noord-Ierland.

De score van -4 was helemaal niet zo slecht, maar Luiten had de pech dat het birdies regende in North Berwick. De Oostenrijker Bernd Wiesberger spande de kroon; hij klom naar de gedeelde eerste plaats met een ronde van 61 slagen (-10). Hij schreef 11 birdies op zijn kaart. Hij deelt de koppositie met de Brit Lee Slattery en de Zuid-Afrikaan Erik van Rooyen. Het trio staat na twee ronden als op 14 onder par.