Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Lewis wint smulrace, Vettel ramt Max van podium

zondag 14 juli 2019

Lewis wint smulrace, Vettel ramt Max van podium

In een Britse Grand Prix om van te smullen heeft Lewis Hamilton de overwinning gegrepen. Max Verstappen was een van de smaakmakers in een race vol epische gevechten op de baan, maar liep een podiumplek mis na een ram van Sebastian Vettel. De Duitser knalde vol achterop de Nederlander nadat die hem voorbij was gegaan voor P3.

LECLERC EN MAX OM VAN TE SMULLEN
Verstappen had er op dat moment al een rondenlang en prachtig gevecht met Seb's teammaat Charles Leclerc opzitten. Dat begon al bij de eerste pitstop en eindigde pas na de safety car voor een schuiver van Antonio Giovinazzi:  

VETTEL KLAPT NAAR BINNEN
Max schoot bij de daaropvolgende safety car meteen naar binnen voor een nieuwe set harde Pirelli's en Leclerc wachtte een ronde langer en kwam achter Pierre Gasly en Max te zitten. Gasly liet Verstappen vervolgens passeren en daarop opende de Limburger de jacht op Vettel. Die leek in ronde 42 succesvol afgerond, maar dat was buiten Vettel gerekend:  

Het was een klein mirakel dat Verstappen daarna nog verder kon, maar een podium was verdwenen. Dat Vettel een time penalty van 10 seconden kreeg, was amper troostend. 

BOTTAS HOUDT LEWIS AF, MAAR TIMING ZIJN VIJAND
Vooraan was Bottas het grootste slachtoffer van detiming van de safety car. De Fin had zijn leidende positie met hand en tand verdedigd ten opzichte van zijn teammaat en leek na zijn stop naar mediums alles onder controle te hebben: 

 

Vlak daarna was daar de safety car en dus kreeg Hamilton een gratis stop naar harde banden en P1 in handen. Bovendien kon Hamilton daarmee de race uitrijden, terwijl Bottas nog een extra stop moest maken in de slotfase. Het was uiteindelijk meer dan genoeg voor een zesde overwinning in de Britse GP. Achter de beide Zilverpijlen mocht Charles Leclerc mee naar het podium, Gasly finishte voor het eerst dit seizoen voor Max op P4.