Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Zeventiende hole nekt Luiten op eerste dag

donderdag 18 juli 2019

Zeventiende hole nekt Luiten op eerste dag

Joost Luiten heeft een redelijke openingsronde op de British Open niet kunnen verzilveren met een mooie score. Hij was op weg naar een uitslag van -1 toen hij op de zeventiende hole een zogeheten triple bogey maakte. Daardoor eindigde hij op 2 slagen boven het baangemiddelde van 71 en was hij na de eerste dag terug te vinden op een gedeelde 74ste plaats.

Luiten staat op de 80ste plaats van de wereldranking. Dat leverde hem een startbewijs op voor The Open, zoals de vierde major wordt genoemd. Hij doet voor de zesde keer mee aan het Britse golftoernooi.

Op de baan van Royal Portrush in Noord-Ierland gaat de Amerikaan John Bradley Holmes aan de leiding. Hij liep de 18 holes in 66 slagen, 5 onder par.

Vorig jaar won de Italiaan Francesco Molinari het prestigieuze golftoernooi. Molinari deed het met +3 nog iets minder dan Luiten op de openingsdag. Tiger Woods kende een dramatische eerste ronde. De Amerikaanse topgolfer sloeg liefst acht bogeys en maar één birdie en staat daardoor onderin het klassement.

Voorspel de F1-seizoensstart. Kies jouw 3 momenten en maak kans op mooie prijzen!