Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Verstappen wint bizarre race op Hockenheim

zondag 28 juli 2019

Max Verstappen heeft zijn zevende zege in de Formule 1 binnen. De Nederlander won na een bizarre regenrace vol glijpartijen en crashes de Grote Prijs van Duitsland op circuit Hockenheim. Na meerdere safety cars en liefst 5 pitstops kreeg de Limburger op het podium gezelschap van de als 20ste gestarte Sebastian Vettel én de Toro Rosso van Daniil Kvyat!

MERCEDESSEN VLIEGEN ERAF IN CHAOS
De race werd een drama voor de coureurs van Mercedes. Lewis Hamilton, dit jaar al goed voor zeven overwinningen, glibberde zo vaak van de baan dat hij pijnlijk in de achterhoede terecht kwam. Het ging voor het eerst goed mis toen hij vlak voor een geplande pitstop van de baan gleed, zijn voorvleugel kapot reed en de ingang van de pitstraat miste. De pitstop duurde ook nog eens eindeloos en bovendien kreeg hij er een tijdstraf voor: 

In de slotfase ging Hamilton nogmaals in de  360, maar de grootste domper was voor Valtteri Bottas. De Fin reed in de jacht op een podium op een paar ronden voor het einde zijn Mercedes na een slip aan gort en viel uit.

OOK LECLERC, HULK EN GASLY ZULLEN SLECHT SLAPEN
Overigens was Bottas zeker niet de enige schlemiel van de dag. Charles Leclerc was op het moment van crasdhen de snelste op de baan, maar vergooide zijn kansen: 

Nico Hülkenberg leek bijvoorbeeld fluitend op weg naar zijn allereerste podium ooit in F1 en toen gebeurde dit:

Ook voor Pierre Gasly was het andermaal geen reclamespot op Hockenheim: