Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Verstappen in kielzog Hamilton bij eerste training

vrijdag 2 augustus 2019

Lewis Hamilton voert de tijdenlijst aan na de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije met 1.17,233. Max Verstappen was op 0,165 seconden de nummer 2 ondanks een rommelige sessie waarin hij twee keer achterstevoren ging. De Red Bull-coureur was maar liefst 0,001 seconden sneller dan Sebastian Vettel op P3.

BOTTAS BLIJFT AAN DE KANT
Valtteri Bottas haalde het einde van zijn eerste getimede ronde niet eens. De Fin moest zijn run afbreken vanwege een probleem aan de powerunit in zijn Mercedes. Het team besloot daarop de hele powerunit te vervangen en daarmee kon er een streep door zijn training. 

Voor de rest was het enigszins improviseren. Een paar verdwaalde buitjes zorgden voor de nodige onderbrekingen en gecancelde runs. Op de gladde plekken van de Hungaroring gingen onder meer Sergio Pérez, Lance Stroll en ook Verstappen zonder schade achterstevoren. Max deed het zelfs twee keer en hij klaagde over de boardradio over de gevoeligheid van zijn Bull.

Overigens kwam de RB15 van Max niet helemaal zonder blikschade door de ochtend. Bij een snelle ronde liep hij wat lichte beschadiging aan zijn voorvleugel op. Het leverde slechts een extra tripje naar de Red Bull-pits op.