Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Red Bulls snelste in verregende training

vrijdag 2 augustus 2019

Pierre Gasly mag zich de snelste noemen na een grotendeels in het water gevallen middagtraining voor de Hongaarse Grand Prix. De Fransman bleef op softs zijn teamgenoot Max Verstappen (mediums) 0,055 seconden voor. Daarna regende de Hungaroring steeds natter en logischerwijs konden de tijden op intermediate-banden niet meer verbeterd worden.

MERCEDES LIGT OP DE LOER
Lewis Hamilton sloot dankzij een 1.17,995 op nota bene de hardste band af als derde. Zijn teammaat Valtteri Bottas was nummer 4. Ferrari was zelfs nog helemaal niet aan het zetten van snelle tijden toegekomen en daarom sloten Charles Leclerc en Sebastian Vettel af als nummers 7 en 9.

KLAPPER ALBON GEEFT CODE ROOD
Alexander Albon was toen allang van het strijdtoneel verdwenen. De coureur van Toro Rosso nam al na 4 minuten teveel risico bij zijn eerste getimede ronde. Hij pakte een stukje gras mee in bocht 13, verloor de controle over zijn bolide en vloog hard de banden in. De Thai kon zelf uitstappen, maar zijn Toro Rosso lag aan stukken: 

HARDERE REGEN GEEFT ACTIE
Na de eerste schermutselingen was het ruim een half uur erg stil op de baan. De miezer hield de wagens in de garage. Pas toen het 20 minuten voor het vallen van de vlag harder ging regenen, was er weer actie. Op intermediates gingen de meeste coureurs uiteindelijk weer naar buiten.