Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Verstappen pakt eerste Formule 1-pole ooit

zaterdag 3 augustus 2019

Het is gebeurd! Max Verstappen heeft voor de eerste keer in zijn carrière pole position gepakt in de Formule 1. De Nederlander van Red Bull was met een rondje van 1:14.572 iedereen te snel af in de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. Valtteri Bottas kwam op 18 duizendsten het dichtst bij Verstappen in de buurt. Lewis Hamilton werd derde voor beide Ferrari's.

Max stond met 1:14.958 al het grootste gedeelte van Q3 bovenaan. In zijn laatste rondje zette hij een nóg veel scherpere tijd neer. Liefst vier tienden sneller dan zijn vorige toptijd. Dat was maar goed ook, want anders waren Valtteri Bottas en Lewis Hamilton er nog onderdoor gekomen. De Mercedessen kwamen nu net tekort. Charles Lecerlc en Sebastian Vettel volgden op gepaste afstand. 

Het zinderende slotstuk van de kwalificatie:

George Russell verdient ook nog een eervolle vermelding. De Engelsman was in zijn Williams haast anderhalve seconde sneller dan teamgenoot Robert Kubica. Hij kwam op P16 slechts 53 duizendsten tekort om voor het eerst Q2 te halen. Charles Leclerc zorgde nog even voor wat schade aan zijn achtervleugel. Met al een prima tijd op zak nam hij onnodig veel risico en spinde hij de muur in:

Voorspel de F1-seizoensstart. Kies jouw 3 momenten en maak kans op mooie prijzen!