Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Hamilton grijpt Max door strategische vondst Mercedes

zondag 4 augustus 2019

Max Verstappen heeft in een bloedstollende Hongaarse Grand Prix net naast de overwinning gegrepen. Hij moest zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. De regerend kampioen kon door een strategische vondst van Mercedes op nieuwere banden de Nederlander op 4 ronden van het einde binnen hengelen.

Een herhaling van de start

TOPSTART EN TITANENSTRIJD MET HAMILTON
Max leek lang zijn eerste pole-position te kunnen verzilveren. Hij kwam uitstekend weg en hield de jagende Valtteri Bottas en Hamilton achter zich bij de eerste bocht. Daarna was het een kwestie van Hamilton afhouden. De rest van het veld verdween al snel ver in de achtergrond. Bottas verloor plekken vanwege een door Charles Leclerc kapot geredenvoorvleugel en een extra stop. De Ferrari's hadden simpelweg de snelheid niet. 

Ook na de eerste serie stops bleef Hamilton in de achteruitkijkspiegel van de Limburger zitten en de twee vochten een duel op het scherpst van de snede uit om de leiding.:

MERCEDES GOKT EN LAAT HAMILTON WINNEN
Na een rondenlange titanenstrijd zonder resultaat besloot Mercedes Hamilton in ronde 55 plots naar binnen te halen voor een tweede stop. De Engelsman kwam op nieuwe mediumbanden weliswaar bijna 20 seconden achter de Nederlander terug op de baan, twijfelde zelf ook aan de strtegie van zijn team, maar de jacht was geopend. Op opgerookte banden deed Verstappen wat hij kon, maar in ronde 67 was het gebeurd: