Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Volleybalsters missen eerste kans op ticket Spelen

zondag 4 augustus 2019

Volleybalsters missen eerste kans op ticket Spelen

De Nederlandse volleybalsters zijn er zondag nog niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020. Het team van bondscoach Jamie Morrison verloor bij het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Catania de beslissende wedstrijd van Italië. Het gastland was veel beter en won overtuigend in drie sets: 23-25 17-25 22-25.

Oranje won eerder deze week, net als Italië, overtuigend van België en Kenia. Tegen Italië startte Morrison met dezelfde basisspeelsters, namelijk Robin de Kruijf, Yvon Beliën, Myrthe Schoot (libero), Maret Balkestein-Grothues, Lonneke Sloetjes, Anne Buijs en spelverdeler Laura Dijkema.

Italië nam direct het initiatief en liep via uitblinkster Paola Egonu rap weg naar 4-10. Nederland kwam nog wel terug met enkele sterke punten en overleefde drie setpunten. Daarna maakte Italië het toch af: 23-25.

Ook in de tweede en derde set maakte Italië het verschil door snel een ruime voorsprong te nemen. Te veel belangrijke speelsters bij Oranje haalden niet hun gebruikelijke niveau. Echt spannend werd het daardoor nooit.

Deze fantastische rally was het hoogtepunt van de partij