Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Albon vervangt Gasly bij Red Bull Racing

maandag 12 augustus 2019

Albon vervangt Gasly bij Red Bull Racing

De tegenvallende prestaties van Pierre Gasly hebben ertoe geleid dat Red Bull Racing heeft besloten om de Fransman te vervangen door Alexander Albon. De Britse-Thaise coureur is bezig aan zijn eerste seizoen in de Formule 1 en wist in de Toro Rosso tot dusver 16 WK-punten binnen te rijden.

Het vertrek van Gasly bij het team van Red Bull hing al enige tijd in de lucht. De 24-jarige teamgenoot van Max Verstappen had sinds zijn komst bij het team al moeite om resultaten te boeken. Kort voor het aanbreken van de zomerperiode liet Dr. Helmut Marko nog weten dat The Bulls het seizoen sowieso zou afmaken met deze twee coureurs. 

Amper twee weken later is het doek voor Gasly dan toch gevallen. Vanaf de Belgische GP zit Albon naast Verstappen en keert Gasly op zijn beurt terug bij Toro Rosso. Overigens een hard gelag voor Daniil Kyvat, die na zijn eerdere periode bij Red Bull dit seizoen weer terugkeerde op de grid en 9e staat in de strijd om het wereldkampioenschap. De Rus pakte onlangs een podiumplek op het circuit van Hockenheim. 

EENZELFDE SCENARIO

De laatste keer dat Red Bull Racing besloot om midden in het seizoen van coureur te wisselen, was in 2016. Destijds maakte Verstappen de overstap naar het moederteam en bewandelde Kvyat juist de omgekeerde weg. De eerste race van Verstappen in de RB12 leidde direct tot de memorabele overwinning tijdens de Grand Prix van Spanje. Albon krijgt in eerste instantie een half jaar de tijd om zich te laten zien en na het seizoen wordt er naar 2020 gekeken.