Ajax schudt PAOK in slotfase van zich af

dinsdag 13 augustus 2019

Ajax schudt PAOK in slotfase van zich af

Ajax heeft zich na een bloedstollende terugwedstrijd geplaatst voor de volgende ronde van het kwalificatietoernooi van de Champions League. Net als in het heenduel hadden de Amsterdammers de grootste moeite met PAOK Saloniki. Pas in de slotfase wist de ploeg van Erik Ten Hag de Grieken te kraken (3-2).

BISESWAR ZET DE TOON

Het oogde allemaal wat flets en slordig bij Ajax. Diego Biseswar deed de thuisploeg al in de 23ste minuut pijn. Na een afgeslagen bal mocht de nota bene geboren Amsterdammer en oud-Feyenoorder zonder enige druk met de punt afronden.

TADIC 2 OP 1

Amper 10 minuten later kreeg Dusan Tadic de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. De Serviër zag zijn strafschop echter gekeerd worden door doelman Alexander Paschalakis. Weer 10 minuten later mocht de spits op herkansing. Dit keer was hij wél trefzeker, weliswaar met het nodige risico.

EINDELIJK LUCHT

Het lukte Ajax maar niet om echt het momentum te pakken in de eigen Johan Cruijff Arena. Bij vlagen was PAOK zelfs gevaarlijker. 10 minuten voor tijd zorgde Nico Tagliafico toch nog voor de verlossende 2-1 met het hoofd. Niet lang daarna leek Tadic met opnieuw een penalty het definitief te beslissen.

In de allerlaatste seconden werd het alsnog even billenknijpen voor Ajax. Biseswar tekende voor zijn tweede. Ajax overleefde uiteindelijk en gaat in de volgende ronde spelen tegen APOEL Nicosia. Dinsdag 20 augustus is het heenduel op Cyprus een week later volgt de return in Amsterdam.