Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Is Frenkie ook de veldheer tegen Los Leones?

vrijdag 16 augustus 2019

Is Frenkie ook de veldheer tegen Los Leones?

Vol verwachting klopt ons hart. Krijgt Frenkie de Jong gelijk een basisplaats bij Barcelona in de openingswedstrijd in Bilbao tegen Athletic Club? De Spaanse sportkranten lijken er zeker van te zijn dat De Jong zijn kunsten vanaf de aftrap mag vertonen in San Mamés.

VELDHEER TEGEN NAPOLI

BOUWSTEEN 

Het Madrileense Marca prijst De Jong om zijn Cruijff-achtige geldingsdrang. Hij moet een van de spelers worden die op het veld voor een revolutie in het spel bij de Catalanen gaat zorgen. 'Camp Nou hoopt dat de 75 miljoen euro die hij kostte een schijntje blijkt zodra de competitie begint en De Jong het middenveld beheerst en zichzelf blijft analyseren.'

DE JONG MAAKT BARCELONA DOMINANTER

AS komt ook uit Madrid en is van mening dat de komst van Frenkie de Jong ervoor zorgt dat hij met zijn voetbalverstand aan de bal van Barcelona een dominantere ploeg maakt én ook in counters beslissend kan zijn.  

WAAR DE JONG BETER IN MOET WORDEN

Ook al verliep de voorbereiding goed en kreeg De Jong veel complimenten, toch weet hij prima dat zijn spel beter moet worden. 'De lange pass bijvoorbeeld. Ook het aantal beslissende passes moet omhoog, net als scoren, ook al is dat niet speciaal iets wat bij mijn spel hoort', vertelde De Jong in een interview met La Vanguardia.

BUSQUETS SLACHTOFFER?

Het Catalaanse Sport denkt te weten dat Sergio Busquets vrijdagavond het slachtoffer wordt van de spectaculaire voorseizoen van De Jong. Op het middenveld assisteren Ivan Rakitic en Sergio Roberto dan de Nederlander.

ATHLETIC MAAKT ER FYSIEKE STRIJD VAN

Het eerste examen is tegen de Basken van Athletic. Los Leones schuwen de duels niet en zullen De Jong weinig speelruimte gunnen. In de indrukwekkende voetbaltempel van San Mamés kan het spoken, ook al is Barça al zes duels op rij ongeslagen in La Liga in Bilbao.   


Je ziet het vermoedelijke debuut van Frenkie de Jong voor Barcelona in La Liga vrijdagavond live op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select. De uitzending start om 20.30. Sierd de Vos is onze commentator ter plekke. Bas van Van Veenendaal ontvangt in de studio Jan van Halst voor de analyse.