Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Jongelingen leiden PSV na rust langs Limassol

donderdag 22 augustus 2019

Jongelingen leiden PSV na rust langs Limassol

PSV lijkt tot de winterstop verzekerd van het spelen van Europese wedstrijden. Het elftal van trainer Mark van Bommel zette donderdag in de play-offs van de Europa League Apollon Limassol met 3-0 aan de kant. Volgende week is op Cyprus de return.

Het bereiken van het hoofdtoernooi is voor PSV niet meer dan een kleine troost. De verrassende uitschakeling tegen FC Basel eind juli in de tweede voorronde van de Champions League doet nog steeds pijn in Eindhoven. Vorig seizoen deed PSV nog wel mee aan het belangrijkste Europese toernooi voor clubteams. In plaats van wedstrijden tegen FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur, moeten de fans in het Philips-stadion zich nu tevreden stellen met tegenstanders van een heel ander kaliber.

PSV toonde vorige week tegen FK Haugesund, de nummer acht uit de Noorse competitie, dat het nog altijd zoekende is. Het bleef 0-0. Ook tegen Apollon Limassol was de vorm er donderdag voor rust nog niet.

Limassol hoefde weinig te doen om overeind te blijven. PSV creëerde voor rust geen enkele serieuze kans. Van Bommel startte met Olivier Boscagli als linkerverdediger. De Fransman verving de geschorste Michal Sadilek, die eigenlijk middenvelder is maar dit seizoen tot dusverre nodig is als back. Verder zag het basisteam er hetzelfde uit als zondag tegen Heracles (0-2).

In de tweede helft begon het te draaien bij PSV. Een snelle counter leverde in de 47e minuut de 1-0 op van Mohamed Ihattaren. De 17-jarige Utrechter, die tegen Heracles al zijn eerste treffer in de competitie maakte, schoot met links raak.

Limassol was het kwijt en moest het initiatief aan PSV laten. Het tweede doelpunt kwam in de 56e minuut op naam van Cody Gakpo. De 20-jarige buitenspeler kwam goed naar binnen en schoot in de verre hoek fraai raak.

Denzel Dumfries zorgde er na ruim een uur spelen voor dat de return nog minder spannend is: 3-0.

PSV kan zich een week lang voorbereiden op de wedstrijd op Cyprus. De thuiswedstrijd tegen FC Groningen is vanwege de Europese verplichtingen naar september verplaatst.