Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Leclerc pakt pole na misser Vettel

zaterdag 31 augustus 2019

Ook in de kwalificatie voor de Grand Prix van België heeft Ferrari geheerst. Charles Leclerc pakte pole, teamgenoot Sebastian Vettel staat morgen naast hem op de eerste startrij. Max Verstappen kwam er met zijn P5 niet aan te pas. De Nederlander van Red Bull deed dik een seconde langer over zijn rondje op Spa-Francorchamps dan de Ferrari-Fransman.

Vettel was na de kwalificatie het minst blij. De Duitser was in zijn laatste ronde op weg om Leclerc van de eerste plek te stoten, maar verremde zich. Dat kwam volgens hem door de drukte op de baan. 'What a mess, what a mess, what a mess', foeterde de viervoudig wereldkampioen door de boardradio. Als Vettel niets tegen was gekomen, had hij zijn teamgenoot met een tiende geklopt en dus pole gepakt. 

Vettel kwaad: 

Verstappen had Q1 bijna niet overleerfd. De Nederlander zat zonder power en moest vlak voor het einde van de eerste sessie naar binnen. Net op tijd was hij weer de baan op en kon hij zijn tijd verbeteren. Zijn oude tijd was niet goed genoeg geweest voor Q2. Robert Kubica was toen al niet meer te redden. De Pool zag de motor van zijn Williams ploffen en een behoorlijke rookwolk veroorzaken:

Probleem van Verstappen: