Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Leclerc pakt beladen eerste overwinning

zondag 1 september 2019

Leclerc pakt beladen eerste overwinning

Het had zo moeten zijn. Na de tragedie van Anthoine Hubert heeft zijn vriend Charles Leclerc zijn allereerste overwinning in de Formule 1 gepakt. De Monegask vertrok in de Grand Prix van België al vanaf pole position en bleef de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas voor. Voor Max Verstappen eindigde de race op Spa Francorchamps al vroeg.

VETTEL OPGESLOKT

Leclerc's collega Sebastian Vettel was de verliezer van de dag. De Ferrari's konden de Mercedessen met hun snelheid lang op afstand houden, maar uiteindelijk moest de Duitser er aan geloven. Nadat de teamleiding hem had bevolen Leclerc voor te laten, zag hij De Zilverpijlen dichterbij komen: 'They're gonna walk over us'. En dat gebeurde. Een nieuwe bandenwissel was de enige optie om er nog iets van te maken.

MAX SNEL KLAAR

Verstappens race was al na 1 bocht voorbij. De Nederlander had veel wheelspin bij de start en kwam daardoor veel trager weg dan zijn collega's. Hij naderde Kimi Raikkonen bij de eerste bocht aan de binnenkant. Die had niet in de gaten dat Verstappen daar al zat en stuurde in. Verstappens linker voorwielophanging begaf het, waardoor hij stuurloos de bandenstapel naast Eau Rouge inreed.


CHECK HIER HET INTERVIEW MET MAX NA DE RACE:

KNOTSGEKKE LAATSTE RONDE

Max' nieuwe collega Alexander Albon kende een topdebuut in de Red Bull. De Thaise coureur reed zich naar een verdienstelijke vijfde plaats. Dat kwam mede doordat de opnieuw imponerende Lando Norris in de allerlaatste ronde was stilgevallen. Ook voor Antonio Giovinazzi ging het in de laatste ronde nog mis. De Italiaan belandde hard in de muur.