Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Verstappen niet ver achter Ferrari en Mercedes

vrijdag 6 september 2019

De nieuwe motor in de Red Bull van Max Verstappen lijkt de Limburger wat dichterbij de concurrentie te hebben gebracht. Tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Italië, reed Verstappen de vijfde tijd, op iets meer dan drie tienden van een seconde achter Charles Leclerc.

De Monegask was in zijn Ferrari, net als vrijdagochtend, de snelste op het thuiscircuit van de Italiaanse renstal: 1.20,978. Verstappen was 0,37 seconde langzamer. Lewis Hamilton reed in zijn Mercedes de tweede tijd, net voor Sebastian Vettel.

Het eerste deel van de middagsessie werd afgewerkt op een droge baan. Maar na een half uur begon het licht te regenen waardoor de omstandigheden wat verslechterden. De coureurs konden daarna de rondetijden niet meer verbeteren.

NOG MEER REGEN VERWACHT DIT WEEKEND

Zaterdagochtend om 11.00 uur is er nog een derde vrije training. In de middag volgt dan de kwalificatie, naar verwachting met regenachtig weer. Meteorologen verwachten dat het ook zondagmiddag tijdens de race gaat regenen. Het staat al vast dat Verstappen zondag achteraan moet starten. Hij krijgt een gridstraf vanwege de motorwissel.