Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Leclerc behaalt Monza-overwinning voor Ferrari

zondag 8 september 2019

Voor het eerst sinds 2010 wint er weer eens een Ferrari-coureur de Grand Prix van Italië! Charles Leclerc werd rondenlang achterna gezeten door Lewis Hamilton, maar maakte geen grote fouten en haalde daarmee zijn tweede Formule 1-overwinning binnen. Max Verstappen eindigde zijn inhaalrace op P8 nadat hij van P19 vertrok.

De race van Sebastian Vettel was in de beginfase al zo goed als over. De Duitser spinde door een eigen fout en kwam toen te gevaarlijk weer terug de baan op, waarbij hij Lance Stroll raakte. Naast dat Vettel naar binnen moest voor een nieuwe voorvleugel kon hij een aantal rondes later ook weer naar binnen voor een 10-seconds stop/go penalty.

Lance Stroll ging daarbij ook gevaarlijk de baan weer op en kreeg een drive through penalty.

LECLERC VS HAMILTON

Na de eerste pitstops ontstond er een groot gevecht tussen Leclerc en Hamilton, maar de Brit kwam iedere keer net een paar tienden te kort voor een inhaalactie. Charles Leclerc reed niet foutloos, want de Monegask miste eens de eerste bocht en moest afsnijden, maar werd niet gestraft. Even later schoot Hamilton zelf ook rechtdoor en moest daardoor zijn tweede plek afstaan aan Valtteri Bottas.

MAX STEADY NAAR P8

Verstappen moest door zijn motorwissel achteraan starten en eindigde in een redelijk rustige race op P8. In de openingsronde ging het wel even mis. Max raakte Serigo Perez op de achterkant en moest direct naar binnen voor een nieuwe voorvleugel. Heel veel vaker kwam de Nederlander niet in beeld en reed hij eigenlijk, met een pitstop extra, vrij kalm naar P8.

MAX VERLIEST ZIJN VOORVLEUGEL IN DE EERSTE BOCHT: