Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

België laat niets over van Schotland

maandag 9 september 2019

Een lekker avondje voor België in hun kwalificatiereeks voor het EK 2020. Op Hampden Park waren onze zuiderburen met liefst 4-0 te sterk voor het zwakke Schotland. De ploeg van Roberto Martínez gaat daarmee nog altijd fier aan kop in Groep I.

De Rode Duivels hadden de Schotten al snel op de knieën. Al in de 9de minuut was het raak na een messcherpe counter. Mertens stuurde na een afgeslagen vrije trap met een prachtige pass Kevin De Bruyne naar voren. De ster van Manchester City zorgde er op zijn beurt voor dat Romelu Lukaku aan de andere kant van het veld rustig mocht afronden.

Het povere Schotland had niets in te brengen en nog voor rust denderde België door naar de 2-0 en 3-0. Ook bij die goals stond Kevin De Bruyne aan de basis. De middenvelder liet ook oud-Ajax-verdedigers Thomas Vermaelen en Toby Alderweireld scoren.

Als toetje deed De Bruyne zelf ook nog een duit in het zakje. Dit keer schoot hij zelf in de verre hoek raak. België heeft na 6 wedstrijd nog geen puntverlies geleden en staat 3 punten los van nummer 2 Rusland, dat vandaag op het nippertje won van Kazachstan.