Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Luiten begint zwak, maar eindigt sterk op dag 1

donderdag 12 september 2019

Luiten begint zwak, maar eindigt sterk op dag 1

Joost Luiten heeft een bemoedigende start gemaakt in het KLM Open. De tweevoudig winnaar begon zijn eerste ronde op The International bij Schiphol tamelijk dramatisch met drie bogeys op de eerste negen holes, maar maakte een ijzersterke comeback op de tweede negen holes met liefst zes birdies.

Die 'birdieregen' leverde een score op van 69 slagen, 3 onder par, en betekende de gedeelde twaalfde positie in de tussenstand.

Luiten was zeer ontevreden over zijn spel op de eerste negen holes: 'Ik maakte bogeys, waar ik juist birdies moest maken', aldus de Rotterdammer. Hij kijkt door zijn uitstekende tweede deel wél met veel vertrouwen uit naar het vervolg van het toernooi. 'Ik moet zorgen dat ik de vorm van de laatste negen holes doortrek.'

Luiten was niet de beste Nederlander in de ochtendsessie van de 100e editie van Nederlands oudste golftoernooi. Rowin Caron kwam binnen in 68 slagen (-4) en neemt daarmee voorlopig de gedeelde zevende plek in. Het is Carons eerste deelname aan de KLM Open als prof.