Haase boekt wat winst

maandag 30 september 2019

Haase boekt wat winst

Robin Haase heeft weer eens wat plaatsen winst geboekt op de wereldranglijst. De 32-jarige tennisser uit Den Haag bereikte afgelopen week op de challenger in Florence de kwartfinales. Haase scoorde daardoor wat punten, die hem van de 157e naar de 153e plek lieten stijgen.

De beste Nederlandse tennisser van de afgelopen jaren begon het jaar als nummer 50 van de wereld, maar maakte de voorbije weken een vrije val. Haase zakte steeds verder weg op de mondiale ranglijst en dreigde zelfs door Tallon Griekspoor te worden afgelost als hoogste Nederlander. De 23-jarige Griekspoor is op de maandag uitgebrachte ranglijst echter weer tien plaatsen gezakt, naar positie 172. In de top 10 van de lijst, aangevoerd door Novak Djokovic, veranderde niets.

Bij de vrouwen is Kiki Bertens, die afgelopen week in Wuhan in de derde ronde bleef steken, nog steeds de nummer 8 van de wereld. Simona Halep nam de vijfde plek over van Bianca Andreescu, de 19-jarige winnares van de US Open die deze week in Peking haar rentree maakt. Ashleigh Barty staat op 1.