Ziggo Sport 14 Ziggo Sport 14

Magpies-debutant vergroot crisis United

zondag 6 oktober 2019

Het leed bij Manchester United gaat maar niet over. The Red Devils hebben opnieuw een domper te verwerken gekregen. Bij Newcastle United gingen ze met 1-0 onderuit. Het is alweer de zesde keer uit acht Premier League-wedstrijden dit seizoen dat de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer tegen puntverlies aanloopt.

The Mancunians waren ook op St. James' Park duidelijk niet in vorm. Laagvlieger Newcastle bleef zonder al te veel moeite overeind tegen de grootmacht uit het noordwesten. Nu had de thuisploeg zelf ook niet veel kansen, maar een van de weinige mogelijkheden die het kreeg werd wel benut. Debutant Matthew Longstaff mocht naast zijn broer starten en was meteen trefzeker, op aanleggen van Jetro Willems.

Na 8 competitiewedstrijden staat Manchester United slechts op 9 punten, goed voor een twaalfde plek (samen met Sheffield United en Brighton & Hove Albion). In de volgende speelronde wacht de klassieker op Old Trafford tegen Liverpool. Newcastle United heeft nu een punt minder en klimt van de één-na-laatste naar de 16de plaats.